Popular Post

19 Mayıs 2017 Cuma

Merhabalar arkadaslar,
bu yazımızda sizlerle last empire war z nin savas mekanizması hakkında konusacagız.

Herkes ordu olusturuyor ve diger kalelere hucum ediyor ya da bir sekilde saldırı alıyor peki bu saldırıların arka planında ne donuyor ? oyun kimin kazandıgını ya da kaybettigini nasıl hesaplıyor ?


Her oyunda oldugu gibi last empire war z oyunun da kendi icerisinde bir savas hesaplama mekanızması bulunmaktadır. Bu savas mekanizmasına göre savaşı kazanırız ya da kaybederiz. Yine bu savaş mekanizması bizim ve karşı tarafın ne kadar askerinin öleceğini ya da yaralı düşeceğini belirler.

Bu yazımızda ise sizlere kısa yoldan savas gucunuzu hesaplamanızı anlatacağız.
Savaş sırasında oyun esasında iki adet önemli değeri hesaplar ordunun toplam saldırı gücünü ve ordunun toplam savunma gücünü.

Resimde görüleceği üzere her farklı asker tipi için 9 farklı savunma ya da saldırı yuzdeleri gorunmektedir. Herbir savunma ve saldırı yuzdesi farklı gibi gorunsede oyun için bu puanlar toplam saldırı ve savunma olarak iki ana grupta toplanmaktadırlar.

Peki bu ne anlama geliyor ?
Kuşatmaya gidiyor isek kuşatma saldırı puanlarımız toplam saldırı puanına , kuşatma savunma puanlarımız toplam savunma puanlarımıza ekleniyor demektir.

Burada bir diğer husus asker canı. Herbir askerin canı defans puanı olarak hanemize yazılmaktadır arkadaslar.

Can ve asker kaybı ile ilgili bölümü yazı dizimizin 2. kısmında açıklayacağız.


Sonuc olarak oyun mekanizması göndermiş oldugumuz askerlerin total saldırı ve savunma gucleri toplar ve iki ana puanı elde eder. Toplam saldırı ve savunma puanı ustun gelen taraf ise savası kazanır.

Bir sonraki yazımızda bir savaş raporu üzerinden ordumuzun toplam savaş ve savunma puanlarının hesaplanmasını öğreneceğiz arkadaşlar.

Sorunuzun olması durumunda yorum bırakmanızı rica ediyor, hepinize iyi oyunlar diliyorum.










{ 1 yorum... read them below or add one }