Popular Post

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Merhabalar arkadaslar bu yazımızdan oyunda en çok dikkat çeken komutanlardan biri olan chopper dan bahsedecegiz.

Chopper zombi kesme özelliği ile oyundaki en buyuk yardımcımız konumunda.Kestigi zombiler sayesinde bizlere hatrı sayılır miktarlarda yiyecek elmas batarya savas borusu ve alasımlı namlu gibi getirileri bulunmaktadır. Dilerseniz detaylı sekilde bu komutanı ve ozelliklerini inceleyelim.

last empire war z chopper komutan
Chopper ya da nam-ı diger dedemiz yukarıda da bahsettiğimiz üzere zombi kesme makinesidir.Son gelen guncellemeden sonra her komutanda oldugu gibi kendisi de bizlere 5 adet farklı ozellik ile birlikte gelmektedir. Sırası gelmis iken bahsedelim her komutan 5 tam yıldız almadan tum skilleri malesef acılmıyor arkadaslar ancak chopper konusunda durum biraz farklı. 3 yıldız bir chopper a sahip olmanız durumunda zombi kesme aktif skili sizlerde de acık olacaktır.









peki nedir chooper ın skilleri ?

last empire war z chopper yetenekler
Dayanıklıklık eğitimi : zombilere saldırma enerjimizin yenilenmesini %20 olarak arttırmaktad

Mayın kuyusu : Alaşım üretimine etki etmekte (bunu sağlayabilmemiz için chooper ı ana ussumuze garnizon etmemiz gerekebilir.)

Süpür : aktif skilldir açtığınız anda kesebildiğiniz en yüksek zombiden baslayarak civardaki zombileri belirli sure otomatik olarak keser.

Muhendis : insaat hızına etki eder.

Yükle : bizim zombilere saldırma enerji duzeyimizin yuzdesini arttırır.




Yukarıdaki resimden de anlasılacagı üzere 1 adet aktif ve 1 adet pasif olmak üzere dedemizin 2 skilini daha once de bahsettiğimiz gibi gunluk belirli miktarlarda komutan işe alma kartı kullanarak arttırabiliyoruz arkadaslar.Bu durumda sunu goz onunde bulundurun kartlarınız 5 yıldız olana kadar chopper malesef bu bolumde kullanılamayacak. Yine belirli seviyelerde komutan levelleri gerekecek bunları goz onunde bulundurmalısınız.

Süpür yetenegi kullanıldıgında ne olur ?

last empire war z chopper skiller
Süpür yeteneği daha once de bahsettigimiz üzere aktif yetenek olup belirli bir sure chopper otomatik olarak zombilere saldırısını saglar.

Her aktif yetenekte oldugu gibi bu yeteneginde belirli bir sure soguma suresi vardır.

Bu yetenek komutan ise alma kartı ile gelistirildiginde zombi kesme sureleri uzamaktadır.

Bircok arkadasımızın sorusu vardır. Envanterlerinde supurme materyalenin ne ise yaradıgı konusu, bu komutana sahipseniz ve supurme yetenegini kullanmıssanız envarterde yer alan o malzeme anlık olarak aktif skilli sogutmakta ve bir kere daha suresini beklemeden kullanmanıza yani otomatik zombi kesmenize olanak tanır.

last empire war z chopper kıyafetler
Aktif yetenegi kullandıgınızda yandaki resimde de gorulecegi uzere ussunuzden tank içinde dedemiz cıkar ve otomatik zombi kesmeye baslar.

Burada dikkat edilmesi gereken husus yuksek seviye zombileri kesmek istiyorsanız mutlaka normal sekilde yuksek seviye zombiyi kesmeniz gerekir. Chopper kesebildiginiz en yuksek seviye zombiden baslayarak etrafınızdaki zombileri kesmeye baslar.

Bunun için bir sure saldırı savunma bonusları ve ordu genisletmelerinizi kullanarak etrafınızda yer alan en yuksek zombiyi kesmeyi deneyebilirsiniz.





Özetlemek gereki ise chopper tam bir destek komutanıdır.Ussunuzde paket olarak erzak biriktirmesinin saglanmasının yanı sıra kestigi zombilerden gelen tecrube puanları ve ekstralar ile (savas borusu alasımlı namlu esya paketleri gibi) gelisiminize muazzam katkılar saglar. Gunluk ortalama 27 level zombi kesitiginde size gunde 4-5 m gıda getirisi olabilir. Yine bahsettiğimiz gibi komutanlarınızın tecrune kazanmasında onemli rol oynar.

Aklınıza su soru takılacaktır. Bunu hızlandırabilirmiyim zombiye ilerlerken cok yavas. Sefer hızlarına etki edecek elbiseleri bu arkadasa giydirir iseniz zombi kesecegi vakit bu arkadasımızda hızlanacaktır bir diger husus ise logistik merkeze bu arkadası atamanız gerekebilir.

Peki bu arkadası zombi kesme durumu dısında hangi gorevde kullanmalısınız ?

Birden fazla komutanı olan her arkadas 1 adet deste ve 1 adet gelişim komutanı muhakkak atar. Bu durumunda ihtiyacınıza gore gelisim ya da destek olarak kullanıabilirsiniz. Destek kullanmanız daha fazla faydanıza olacaktır.


{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. hangi kıyafeti giymeli yetenek puanlarını nasıl dağıtmalıyız.

    YanıtlaSil