Popular Post

16 Mayıs 2017 Salı

Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere Çöl Oasisi yani çöl savaşını anlatacağız.
Çöl savaşı aynı hisar savaşına benzeyen ama bir kaç ayırıcı özelliği olan bir etkinliktir. Nedir derseniz bu ayırıcı özellikler açıklayalım.

1. Hisar savaşı 2 hisar arasında olur fakat çöl savaşı 4 hisar arasında olur.

2. Hisar savaşı etkinliğinde son 2 günü diğer hisara gidebiliyorken çöl savaşında 4 hisar sistemin açtığı ayrı bi haritada etkinliğin ilk gününden son gününe kadar beraber olurlar.

Konumuza dönecek olursak çöl savaşı 6 günden oluşan 4 devletin biribiriyle yarıştığı bi etkinliktir.Hisar savaşında olduğu gibi bu etkinliktede 6 gün boyunca farklı görevler yapıp etkinliği kazanmaya çalışırız.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi sistemin açtığı başka bi haritaya gideriz. Bu haritaya devletteki tüm kaleler (Farmlar dahil) sistem tarafından etkinlik başlamadan önce oyun bakıma alınarak tüm kaleler taşınır. Başka bi husus daha haritanın değiştiği gibi kalenin içindede bi kaç değişiklik olur bunlar nelermi hemen gösterelim .

Yandaki resimde görüldüğü gibi tarlalar petrol kuyuları hastaneler v.s kaybolmuş yerleri boş resimde kırmızı halka içine alınmış yerler biri hastanenin görevini üstleni diğeri ise tarla petrol kuyusu çelik fabrikası ve alaşım ocağının görevini alıyor. Diyeceksinizki sarı halka ile çevrilmiş olan yerler neden boş hemen söyleyelim orası çöl etkinliğide kurulması gereken binalar var bu binaları kurarak toplama hızımızı kuşatma savunmamızı saldırımızı vs.gibi özellikler kazanabiliriz.

Gelelim şimdi 6 gün boyunca hangi görevleri yaptığımıza ;


1. Gün : Kaynak toplama etkinliği olur gün boyunca kaynak toplayarak puan elde ederiz .

2. Gün : Zombi öldürme etkinliği olur gün boyunca zombi öldürerek puan elde ederiz .

3. Gün : Teknoloji araştırma olur ve teknoloji araştırarak puan elde ederiz.

4. Gün : İnşaat yapma kalemizin içindeki binaları yükselterek puan elde ederiz.

5. Gün : Asker eğitme gün boyunca asker eğiterek puan elde ederiz.

6. Gün : Bu gün 4 hisar biribiriyle savaşır ve puan elde eder.

NOT : Evet arkadaşlar en çok dikkat etmemiz gereken bi hususa değineceğim. Etkinlik 6 gün sürüyor ilk üç günü saldırı yasak sistem tarafından saldırılar kapatılıyor ama geri kalan 3 gün ise saldırı serbest oluyor nasıl olsa kill 6. Gün deyip kalkan açmazsanız kalenize saldırılar ve kaynaklarınızı yağmalarlar. Bunun için 3. Gün Teknoloji görevinde iken akşam veya sabah 3 günlük kalkan basmayı unutmayınız.

Gelelim şimdi ödül kısmına ödüller kısmında önemli bi kaç dikat etmrmiz konu var.

Bunlar : Antik anahtar , puan geliştirme tecrübesi ve yeteneği sıfırla hediyeleridir.

1. Antik anahtar
Antik anahtar görevleri tamamlayarak elde ederiz ve belli bi miktar olduktan sonra çöle özel marketten korumalı kaynak gelişmiş ışınlama vs. Alabiliriz.


Yukarda da bahsetiğimiz gibi antik anahtarları kullanarak gelişmiş ışınlama kormalı kaynak vs alabiliriz.


2.  puan geliştirme tecrübesidir
 puan geliştirme tecrübelerini kullanarak yetenek seviyemizi yükseltiriz.

3. İse yeteneği sıfırladır bunu kullanarak yetenk sayfamızda kulladığımız yetenekleri sıfırlayarak etkinliğe göre yetenekler verip daha kolay ve daha çok puan almamızı sağlar. Peki bu yetenek sayfası nedir diye sorarsanız gelin birlikte bakalım.

Yetenek güçlendirme sayfası yanda gördüğümüz gibidir burada yetenekleri istediğimiz gibi gibi bi özelliğe verebiliriz. Yanda gördüğümüz resimde  yetenek puanlarımızı sol tarafa doğru verdik ve toplan ilerleyen ordumuzu 5 ise 6 yaptık 4 ise 5 yaptık bu yetenek puanlarını daha farklı yerlere vererek daha farklı özellikler elde edebiliriz.

Konu hakında yorum ve düşüncelerinizi bırakmayı unutmayınız. İyi oyunlar dileriz.

{ 3 yorum... read them below or Comment }

  1. Çöl yeteneklerinin hangileri normal zamanda da geçerli?

    YanıtlaSil
  2. Etkinlikler baştan sona sallama. :D

    YanıtlaSil
  3. Güncel sürüm ile anlatılanların alakası yok fakat etkinlimlerin sırası doğru yazılımı şöyle : Pazartesi:İnşaat , Salı:İnşaat, Çarşamba:Kaynak Toplama, Perşembe:Teknkloji araştırma , Cuma: Teknolojo araştırma, Cumartesi ve Pazar: Savaş günü

    YanıtlaSil